Circulariteit

K.Stoop Sloopwerken

Duurzaam Ondernemen in de Praktijk

Bij K.Stoop Sloopwerken staat duurzaamheid centraal in alles wat we doen. Onze aanpak is erop gericht om niet alleen efficiënt en veilig te slopen, maar ook om bij te dragen aan een circulaire economie door materialen een tweede leven te geven.

Voorafgaand aan elk project brengen we zorgvuldig in kaart welke materialen hergebruikt kunnen worden. Dit doen we door een grondige inventarisatie van de bestaande bouwmaterialen, waarbij we nauwkeurig beoordelen welke onderdelen in aanmerking komen voor hergebruik.

Denk hierbij aan materialen zoals bakstenen, hout, metaal en zelfs installaties. Zodra dit in kaart is gebracht, beginnen we met de zorgvuldige demontage. Ons ervaren team demonteert de geselecteerde materialen met precisie om schade te voorkomen, zodat ze in hun volle waarde kunnen worden hergebruikt.

Enkele voorbeelden.

Demontage

Demontage van pannendak, plafonds, sanitaire ruimtes.

Hergebruik

Ontkoppelen van sanitair voor hergebruik. (foto waalwijk erin)

Scheiden

Afval wordt bij de bron gescheiden.
 

Scheiden & Hergebruik

Het scheiden van materialen is een ander belangrijk aspect van onze circulaire werkwijze. Tijdens de sloop worden alle materialen zorgvuldig gescheiden, zodat ze optimaal gerecycled kunnen worden. Dit geldt niet alleen voor de herbruikbare materialen, maar ook voor afvalstoffen die gescheiden moeten worden voor verantwoorde verwerking.

Duurzaam omgaan met materialen gaat verder dan alleen hergebruik en recycling. Bij K.Stoop Sloopwerken streven we er ook naar om verspilling te minimaliseren door efficiënt te werken en zorgvuldig om te gaan met grondstoffen. Daarnaast kiezen we voor samenwerking met partners die dezelfde duurzame waarden delen, waardoor we de impact van onze projecten op het milieu verder kunnen beperken.

Door deze aanpak dragen wij actief bij aan een duurzame toekomst, waarbij we niet alleen zorgen voor de verantwoorde afbraak van gebouwen, maar ook voor de herinzet van waardevolle materialen. Bij K.Stoop Sloopwerken geloven we dat circulair slopen de standaard moet zijn en we zetten ons daar dagelijks voor in.